De vreo două zile, „Jurnalul Naţional” şi cel mai urmărit talk-show din România fac „dezvăluiri incendiare” despre costurile cu protocolul ale fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu.
Bineînţeles, articolele din gazetă nu sînt semnate. Iar cei care vorbesc despre „aşa-numitele dovezi” se văd garnisiţi cu apelative ca „băsişti împuţiţi” pe care varii realizatori declară că îi urăsc. De ce? Pentru că documentele nu poartă nici o semnătură oficială sau vreo ştampilă sau vreun însemn care să le facă credibile – le-ar fi putut scrie oricare dintre noi pe pc-ul personal.
În fine, vorba lui MRU, astea sînt „prostiuţe” care chiar nu mă preocupă, dată fiind deprofesionalizarea glopantă a jurnaliştilor români. Ceea ce, într-adevăr, mă atinge este malignizarea societăţii româneşti. Voi explica.
Cu două săptămîni în urmă, în avionul care m-a dus de la Zurich la Bucureşti, fericita întîmplare a făcut să stau alături de doi colegi din TVR pe
care preocuparea pentru cultură îi dusese tocmai la Londra, iar acum se întorceau în ţară profund îngrijoraţi în legătură cu viitorul lor şi al
instituţiei pentru care (încă ştiau că) lucrează. Timp de două ore am depănat amintiri, am şi bîrfit un pic, am explorat scenarii pentru viitorul televiziunii naţionale. La un moment dat, din spatele nostru, s-a ridicat o femeie care a ţinut cu tot dinadinsul să ne spună ce simte: ea ar pune o bombă în nenorocitul de TVR! Asta e o instituţie băsistă care ar trebui desfiinţată cu toţi hoţii nenorociţi din ea! Iar eu – care susţinusem înflăcărat pe parcursul conversaţiei anterioare cu amicii mei că se poate face o restructurare inteligentă, fără sacrificiu uman, de dragul comorilor de cultură naţională pe care postul le are acum, produse de-a lungul anilor de personalităţi remarcabile – eram o „băsistă împuţită”.
Mi-aş fi dorit să fie acolo – invizibili – cei de la Antena 3, care au hrănit cu papa bun hidra urii şi a dezlănţuirii oarbe.
Ieşirea agresivă a femeii din avion n-a fost un accident, aşa cum aveam să constat pe parcursul sejurului scurt la Bucureşti.
Puţini oameni fac planuri. Restul – înlănţuiţi între efortul disperat pentru supravieţuire, frustrarea zilnică, goana disperată după bani – se urăsc între ei, ca activitate principală. Toată lumea urăşte pe toată lumea – îmi imaginez că exact aşa a fost atmosfera în societatea românească în perioada instaurării comunismului.
Mi-aş dori ca, în loc să stea închişi în birouri sau să se lipească (pe dinăuntru) de ecranele televizoarelor, mai mulţi dintre cei remuneraţi ca să ne convingă că altă cale „bună” în afara urii semenilor nu există, să iasă şi să dea ochii cu o societate pe care o transformă într-o masă manipulabilă, bazîndu-se pe slăbiciunile ei.
Ce s-a întîmplat pînă acum cu România a fost doar rezultatul unei lipse de viziune a unor „aleşi” care nu înţeleg cuvîntul „viziune” – nu au cultura şi nici voinţa atît de necesare unui transformator de naţiuni. Şi, din păcate, în ţara din care am plecat, nici nu e nevoie să fii mai săltat de genunchiul broaştei pentru a te face remarcat. Nişte înjurături, o voce care să se audă peste o piaţă largă, gesturi „populare” – fac repede un conducător.
Douăzeci şi ceva de ani am trăit – pe zile şi ani din viaţa noastră – doar o glumă (proastă, dar glumă). Ceea ce se va întîmpla de acum încolo e de speriat!
În locul unei analize obiective a celor peste douăzeci de ani de democraţie schimonosită dîmboviţean, „liderii de opinie” ne servesc un fel nou, în meniul scrîşnetului din dinţi: ura pentru produsele cosmetice, furia în faţa lucrurilor de calitate (fie ele şi băuturi). Mă aştept ca, în curînd, să intre în biblioteca lui MRU şi să pună pe „lista neagră” cărţile citite de el şi soţie.
Să ne imaginăm – doar o clipă – că lista cu produse e autentică. Adică MRU a cumpărat pe bani publici toate cele menţionate. Prin absurd, să ne imaginăm că în orele lungi de lucru la guvern, găsea răgazul de a face un duş şi a-şi aranja ţinuta înaintea primirii vreunei delegaţii oficiale. Mirosea civilizat, în loc să pută a transpiraţia stătută cu care sîntem atît de obişnuiţi de prin autobuze sau alte locuri publice. E de neiertat!
De fapt, ceea ce ni se spune este că e normal ca, dacă sîntem săraci, să fim şi mizerabili.
Modelul de viaţă al tuturor ar trebui să fie de-alde Ciuvică – să-ţi crească barba de la o emisiune la alta, să te trezeşti pe post de dătător cu
părerea de dimineaţă, grăbindu-te să deschizi gura înainte de a te spăla pe dinţi, şi să-ţi etalezi cămaşa pungălită, glorios, la cel mai audiat talk-show în fiecare seară, unde incultura politică şi economică sînt cel mai mic rău pe care îl deversezi.
De fapt, primul ministru ar trebui să reprezinte România pe banii aduşi de la el de acasă. Iar în semn de „om al poporului” ar trebui să poarte la gît în loc de cravată şiraguri din ceara care îi curge din urechi (ce atîtea beţişoare pentru curăţat, cînd nu sînt bani de pensii?!?!?!). Desigur, în locul unei mîini îngrijite, ar trebui să extindă către cei pe care îi primeşte un set de unghii împuţite de negreală, ca să arate cîtă grijă are el de popor – aşa şi-ar exprima cel mai bine empatia şi solidaritatea cu cei umili!
Orice persoană care a condus o afacere cît de mică, cît de puţină vreme, ştie că nu poţi faci asta oricum, mai ales în momentul în care lucrezi cu
clienţi şi furnizori. Dacă ai o crescătorie de găini, ca să te duci la contractări cu super-marketurile, trebuie să te descotoroseşti de jaka (sic!)
plină de pene şi de gumarii plini de găinaţ, să te speli şi să-ţi pui haine curate. Un proprietar de mică firmă de familie, prin urmare, are dreptul şi chiar obligaţia să facă lucruri pentru care un fost prim ministru e demonizat.
Finalul – şi, vai!, nu e finalul, încununează opera! Un domn – şi cînd spun „domn” o fac în cunoştinţă solidă de cauză – cum e Cornel Nistorescu, vine să ne explice că Brunello di Montalcino e o băutură „pentru boieri”. Că orice whisky trecut de 15 ani e „un lux”. Că Chablis-ul e dracul personal, iar celelalte băuturi comandate pentru protocolul guvernului – nepronunţabile pentru persoane altminteri „cultivate” – sînt o palmă pe obrazul chinuit de sărăcie al poporului român!
Mărturisesc – iar puţinii mei prieteni apropiaţi ştiu – eu şi soţul meu împărtăşim o pasiune pentru vinurile roşii. Iar cînd sînt albe, pentru vinurile de bună calitate. Barul din casa noastră e o fuziune de sticle şi cărţi – whisky, dar şi o enciclopedie a acestor băuturi, ba chiar şi un dicţionar, în eventualitatea în care oaspeţii noştri ar vrea să ştie cu ce îşi delectează papilele gustative; vinuri, dar şi un îndrumar Oxford al servirii lor şi o bibliotecă întreagă referitoare la istoria şi devenirea soiurilor de struguri, dar şi a produselor finale. În plus, un lucru important: noi nu sîntem nici hoţi, nici „paraziţi pe banii statului”. Şi chiar şi în ţară aveam un astfel de loc special destinat savurării inteligente a băuturilor. Fără să fim „boieri”. Doar oameni care muncesc cîte 14 ore pe zi pentru a avea un trai decent şi, uneori, un concediu liniştit.
Vă spun cu mîna pe inimă: Brunello (s-ar traduce „bruneţelul” sau de dragul zîmbetului „întunericitul”) nu e deloc un vin scump. E un vin mediu, cu un gust civilizat. Adesea, la petrecerile prietenilor mei – nici ei hoţi, nici băsişti, nici boieri – l-am băut cu mare plăcere.
Acum aflu că am greşit, aşa cum a greşit şi primul ministru! Trebuia să le dea oaspeţilor poşircă îmbuteliată, un fel de „Babanu” – 5 litri pentru 20 de lei – ca să ne convingă de competenţă şi devotament pentru cauza naţională.
Vai!
I-aş întreba pe domnii care creează asemenea curente de opinie: în ce stare era „naţiunea” cînd Titulescu a cumpărat clădirea în care multă vreme a fost sediul ambasadei române la Londra? A folosit gestul lui au ba?
Care era starea românilor cînd a fost cumpărat sediul elegantei reşedinţe a ambasadei din Paris?
Cum simt ei că le e mai util să manipuleze mase disperate de sărăcie şi cotropite de ignoranţă, în loc să creeze un public informat, gata să ia
atitudine pentru viitorul lui? Cum e mai folositoare orbirea mediatică decît construirea unui spirit dornic de nou, cunoştere, informare? Cum injuria şi demonizarea unor personalităţi e mai constructivă decît explorarea altora, care au făcut o istorie demnă – pentru toţi români?
Cum poate să tacă obedient din guriţa lui altminteri zburdalnică un jurnalist care îl are invitat în studio pe omul care îl plăteşte şi care spune
cu lejeritate tîmpă românilor că, de pildă, Elveţia e o ţară fără industrie?!?!
Cît costă, în fond, o conştiinţă căreia nu îi e suficient să se vîndă, ci are elanul de a converti într-o devenire şuie şi pe alţii?!
Ceea ce se întîmplă mă doare cu atît mai mult cu cît omul care „conduce parada” este o persoană publică pe care am admirat-o şi o respectat-o. Am mai spus-o: Mihai Gâdea ar fi putut fi, pentru mulţi, un model de evoluţie profesională, un reper moral, o baliză care să semnaleze valuri periculoase şi un far care să îndrume publicul către ţărmul cel sigur.
În lumea pe care o creează, cea în care detestăm cosmeticele şi dăm cu „huo” lucrurilor de calitate, nu ştiu dacă va mai avea loc.
Din păcate, şi el pare că se spală.
am citit acest articol cu mare interes deoarece pentru cateva minute am vazut si eu la televiziunile speciale ce se dezbatea acolo.am schimbat imediat deoarece nu cred o iota din tot ce se spune acolo!fara dovezi si fara prezenta invinuitului in fata acuzatiilor mi se pare o aberatie.am citit mai in vara ca va urma o campanie de denigrare a lui mru deoarece prezinta o amenintare deoarece a crescut in sondaje.o fi adevarat?mie imi place ca om politic datorita educatiei si tipologia noua pe care o reprezinta,are bun simt si educatie.eu sper sa reuseasca sa schimbe ceva in tara asta dominata de prostie in prezent.unde ne sunt intelectualii?le este rusine sau frica?
Lumi, din pacate e adevarat.
Asa cum e adevarat ca MRU vine cu un bagaj de educatie si comportament modern, in consonanta cu standardele lumii civilizate. Nu sint sigura ca e dispus sa puna toate astea la lucru in favoarea poporului pe care incearca sa il inteleaga si sa il reprezinte…
Cit despre „intelectuali”, probabil ca nu ii da curajul afara din casa si nici dorinta de a se exprima public.
Asa cum am vazut, cei care s-au implicat in viata cetatii si au luat atitudine nu au facut-o pentru a lamuri lucrurile, pentru a-si educa semenii, ci pentru a sustine fatis o tabara sau alta, pericilitindu-si nu numai reputatia, ci si institutii valoroase pentru cultura romana (asa cum a fost ICR). Nu ii tin de rau – de la Goga incoace nu avem o istorie foarte fericita a demrsului intelectual in societatea romanesca. In cele din urma, educatia, instructia, deschiderea culturala nu te fac supra-om; ei au actionat in consonanta perfecta cu o societate care, in realitate, nu are nici un chef sa se schimbe si care gindeste in raport cu viitorul ei ca fata din povestea cronicarului: „Fa-te tu a ma trage, ca eu oi merge plingind!”
Slava domnului, multumita acestui articol am constatat ca dincolo de masele care judeca strict pana la propriul buzunar, mai exista oameni normali care gandesc onest si rational. Multumesc!
Eu multumesc, Meda!
of,of…
nu fac si nici n-am facut parte din vreun partid politc… nici macar PCR…
cred ca ceea ce e scris in articol reprezinta o intelegere gresita a lucrurilor… si sunt profund dezamagit, ca sa fiu elegant…
aplicand ceea ce spuneti ar insemna ca TOTI functionarii publici sa -si deconteze cheltuielile personale… pt ca au intalniri de protocol ca si crescatorul de gaini…cu urmatoarea diferenta pe care, poate n-o cunoasteti…
orice crescator de gaini din tara asta, daca are o firma, banii din firma sunt ai lui…i-a adus de acasa…statul prin legislatie nu-i da voie sa-si deconteze cheltuielile de protocol nici macar de o saorma cu de toate…decontat, nu inseamna sa le manance gratis, ci sa-si deduca tva-ul si sa nu plateasca impozit pe profit pt suma respectiva…
mai simplu de explicat… aritmetic…
daca platesc saorma cu 10 ron pretul ei contine 24% tva…adica 80,64 ron + tva 19,35 ron… ca sa platesc saorma cu banii din firma pe care i-am adus de acasa … scot din firma 100 de ron ca dividende (pe care platesc 16% impzit pe profit… si 10 % scoatere de cash) adica aproximativ 126 de ron(sa nu intram in detalii) din care 80, 64 costa produsul cumparat …restul pana la 126 adica 46 ron ii primeste statul penru saorma mea… pe care dumneavoastra considerati normal s-o manance MRU gratis de la doi ca mine! sa-i stea-n gat!!!
bineinteles ca acelasi calcul se aplica si pe benzina pe care o cheltui pentru FIRMA ca tot e ieftina la pompa…TVA+impozite impozite taxe de tot felul. sunt „precisa” ca NU aveti o firma…
poate imi explicati de ce eu ma tund pe banii mei…iar el tot pe ai mei…ca si principiu de ce legea este una pt mine si alta pt”ei”…
data viitoare despre TVR…
o zi buna!
Felicitari pentru replica. E sugestiva si chiar n-are sens sa mai comentam si ceilalti pentru ca ati exprimat tot ce se putea spune pe marginea articolului respectiv. Va multumesc ca ati facut-o mai bine decat puteam eu s-o fac.
ce nu inteleg… este de ce sunt atat de multi care… nu inteleg…
🙂 Ma bucur ca te pune pe ginduri una ca asta, Tavi! 🙂
Multam, Dana! Ma bucur ca te regasesti in ce am scris si ca imi impartasesti gindurile tale – ma motiveaza sa continui! 🙂
Tavi, multumesc pentru comentariu.
Imi pare rau daca te-am dezamagit si apreciez enorm faptul ca alegi sa te exprimi elegant – facem aici un schimb de opinii, iar eleganta in conversatie, chiar daca avem opinii diferite, nu a ucis pe nimeni, dimpotriva, a dat nastere la relatii benefice pe termen lung.
Am avut o firma in Romania – dar si un contabil profesionist, care a facut foarte bine fata cerintei mele de manager: sa ma ajute sa imi pun in aplicare viziunea despre ce doresc sa reprezinte compania mea pe piata. Sa fi stat eu sa gestionez toate aberatiile din politica financiara a statului roman, ar fi insemnat sa nu mai fac nimic altceva. N-as recomanda nici unui antreprenor sa-si manince nervii si timpul cu chitzibusharii contabile – e doar o irosire, nimic mai mult.
Acum, despre functionarii publici.
Primul ministru al Romaniei – indiferent cum se numeste el – este un inalt functionar al statului. In mod ideal, un leader de echipa (guvernamentala) si un manager al institutiilor create pentru a ne ajuta sa traim sigur, civilizat si din ce in ce mai bine, in granitele unui stat. Pe linga functia lui administrativa, are o functie de reprezentare – care vine „la pachet” cu niste standarde, inaplicabile in cazul tuturor functionarilor publici.
Dau un exemplu prin reducere la absurd, ca sa ma fac inteleasa. Poate ca stilul meu, in particular, e unul lejer – prefer sa umblu in training sau cu o pereche de blugi si doua tricouri, pe care le spal (uneori). Daca, totusi, ajung Prim Ministru, desigur ca voi investi in cumpararea citorva costume si perechi de pantofi. Insa e normal ca statul pe care il servesc sa ma ajute macar cu „mentenanta” – asa e peste tot in lume! In cele din urma, statul nu e o organizatie de caritate, ci un business, care are costuri de functionare. Vreau un om exceptional din Baia Mare membru al guvernului din Bucuresti? Ii sustin costurile de relocare, ii sustin costurile de locuire – in general, acopar costurile pe care nu le-ar fi avut daca raminea la el acasa.
Ca sa iti raspund la obiect: tu si cu mine ne tundem pe banii nostri pentru ca – in raport cu statul roman – nu sintem nici numiti si nici alesi pentru a adauga valoare. „Ei” se tund tot pe banii nostri pentru ca noi i-am ales sa ne reprezinte.
Sint corecte legile dupa care se face reprezentarea? E limpede si aplicata corect legislatia financiara? Sint printre alesi persoane care abuzeaza de increderea care le-a fost acordata? Astea sint teme serioase de discutie care nu au facut obiectul articolului despre care vorbim.
Le iau ca sugestii si voi incerca sa vorbesc despre ele in viitor.
La buna vedere!
Te astept cu interes sa comentam, chiar daca nu sintem intotdeauna de acord 🙂
Javra mare Nistorescu asta pun pariu pe orice vrei tu Miky ca la el acasa se gasesc toate bauturile pe care arata cu degetul pe micul ecran.Si m-andoiesc ca dl Cornelica Nistorica a auzit de Babanu la 5l.Nu se face ca un ,,boier,,de talia lui sa serveasca posircile baute de boschetari.
Dolores, pariezi corect! 🙂
Daca folosesti cuvintul „javra” cu tandrete si admiratie, accept; il iau ca pe un comentariu de apreciere la adresa flexibilitatii de piata a unui reputat jurnalist (in opinia mea, cel putin la fel de bun in reportaj ca Geo Bogza – si sa nu crezi ca glumesc).
Daca il folosesti peiorativ, o sa ma incrunt un pic, din doua motive: unu, pentru ca nu cred in forta constructiva a invectivei; doi, pentru ca Nistorescu a contribuit la edificarea unora dintre cele mai stimabile titluri din presa post-89, exclusiv pe banii lui (sau pe capital privat atras in afacere), spre deosebire, de pilda, de MRU, care n-a facut un leu pe piata libera de cind se stie.
Cu alte cuvinte, Nistorescu e boier pe banii lui! Respect maxim!
imi pare rau ca n-am reusit sa ma fac inteles cu aritmetica… pentru un principiu… cred ca nu realizati faptul ca in felul acesta se pierde controlul… ca „reprezentarea” nu este „fara limite”… si ca de la a merge la „protocol” rupt in cur… pana la asta:
http://blitzmagazine.ro/zamblitz-monden/la-vita-e-tembela
e cale lunga… de aici pana la „vremurile apuse” nu e decat un pas!!!… indiferent de partidul care este la guvernare…
sau poate tot pentru „reprezentare” se pastreaza deja „traditia” ca fondul la dispozitia primului ministru sa fie de cel putin 100 mil euroi… pe an…
cineva mai destept ca mine spunea ca: „totalitarismul se pastreaza la o generatie distanta”…
„Sînt foarte sceptic referitor la omul de mîine, după cît de laş, de netot, de naiv, de uşor de îmbrobodit, de nătărău ni se arată astăzi. Europa de astăzi (Occidentul) oferă un spectacol de nerozie şi îndobitocire cum rareori a mai fost din secolul IV încoace.
Şi ăştia să realizeze amplitudinea fiinţei! Aida de! Vor realiza amplitudinea sclaviei, către care au făcut deja paşi mari…“ N.Steinhardt
s-au facut pana acum, datorii pe care le vor plati copii si nepotii nostri…
pentru ce?
Tavi, felicitari pentru patima pusa in scris, pentru principii, pentru tenacitatea de a le sustine! E un adevarat privilegiu pentru mine sa intilnesc un asemenea partener de dialog.
Iti recomand o lectura care stiu ca iti va deschide noi porti: Jeremy Rifkin, „The Empathic Civilization”. Se refera, printre altele, si la Occidentul de azi…
Sa ne auzim cu bine! 🙂
pentru corectura text scris in mare viteza… /,.e: ,.i ..
serviti va rog…
Mie mi se pare o prostie ca liderii afacerilor comunitatii (e un termen din literatura anglo-saxona – functionarii publici la noi) sunt platiti prost.
Parerea mea e ca ar trebui platiti mult mai bine (in functie de performante (primul ministru pentru cat de bine merge economiea, justitia, etc Salariul sa fie de ordinul a 20 000 de euro de pilda. Sa-si poata cumpara linistit cosmetice, haine, etc, atunci cand reprezinta tara.
Ador ceea ce aduci tu in discutie, Genevieve! Multumesc mult!
In Germania, cand un minisru si-a folosit masina de serviciu pentru concediul sau din Spania, a fost un scandal. In Romania, unde 30% din populatie traieste sub pragul de saracie, e de prost gust sa discutam despre protocolul Dlui Ungureanu. Oare cum ar trebuie sa arata Romania europeana? Ce e trist este ca majoritatea intelectualilor si artistilor fac zid in jurul acestor atitudini.Aveti oare voi, aomenii de elita idee ca o intreaga familie de la tara are un venit lunar cat un avion de Bruxelles dus-intors? Va dati seama cum aceasta saracie crunta influenteaza ? NOT YOUR PROBLEM, sa munceasca. Da, muncesc: in Romania este cel mai mare procent al saraciei printre CEI CARE MUNCESC … Oare cei care SUSTIN CA REPREZINTA ROMANIA se gandesc vreun moment la CEI PE CARE II REPREZINTA ? Sau ii reprezinta pe Basescu, Nastase, Ponta ?
Si eu regret inchiderea lui TVR Culutral, insa cad s-au inchis Turbomecania, IMEB, Arpechim si altele nimeni nu s-a sesizat. ERAU COMUNISTE! Logic, cand baza economica s-a sfaramat, acum urmeaza infrastructura care sta pe nimic …. Nu zic de compasiunea pe care niste oameni intr-adevar elevati ar fi trebuit sa o aiba pentru somerii aiai, dar macar egoismul de a intelege ca surplusul pe care stau s-a distrus …
Ure ni s-a injectat din ciounism si a rama acolo, e un drog bun pentru manipulare. Am obosit insa SA URASC Antenele, cf dogmei oficiale. Macar sa recunoastem ca a mai fost o etapa cu tepe in Piata Unviversitatii, cu moguli si cu casete porno ca instrument politic …
Iepurash, in sfirsit, un pas inainte in economia romaneasca: Dan Diaconescu a cistigat licitatia pt Oltchim!
cre’ ca am prune-n gura… sau numai privirea inteligenta si nu ma pot exprima… de nu ma fac inteles…
si eu cred ca functionarii publici sunt prost platiti…
si mai cred ca un prim ministru ar trebui sa primeasca macar 100 000 de euroi pe luna… dar mai cred ca daca se tunde la o frizerie privata (!!!) si nu plateste… trebuie sa-si dea demisia…
era vorba doar de a stabili limite, reguli!!!
cat despre… antiperformante… nu cred ca trebuie vreun geniu sa stabileasca daca la 22 de ani de la involutie… economic, tara o duce mai bine… indiferent de cine guverneaza…
romania srl…este o societate cu raspundere limitata (adica nimeni nu raspunde de ceea ce face, cel mult un picior in cur de pe post, dupa ce si-a facut plinul) dar care are 20 de milioane de actionari!
toti cei care au administrat-o, n-au produs un leu, n-au facut o fabrica si nici n-au extins vreuna… aduna impozite… vand activele (chiar pe gratis , da sa iese spaga… de la fabrici pana la resurse…) si fac imprumuturi pentru ca se cheltuie mai mult decat se produce…
(si se plang ca economia subterana e… 40 de miliarde pe an!!!)
traim intr-o tara bogata (pana nu termina astia de vandut tot…)
clasa politica… prin implicarea in economic… este dezastrul acestei tari!
pana vom lua locul greciei nu mai e mult… aia vor sa vanda insule…
noi ce dracu vom vinde… ca deja ne-am vandut si copiii!!!
da… poate prea multa patima, dar ma doare sufletul…
tara e in metastaza si prea multi nu inteleg sau nu vor sa inteleaga, sau nu-i intereseaza… iar noi dezbatem de care sa fie caviarul…
imi cer scuze ca m-am bagat in discutie, n-o mai fac…
cred ca traiti in alta lume…
dezamagirea ramane…
De ce sa iti ceri scuze?! Ai exprimat o opinie, ai fost ascultat si dialogul a continuat civilizat…
Chiar imi pare rau daca esti in continuare dezamagit – pentru mine a fost o bucurie sa facem acest schimb de idei 🙂
Week-end frumos!
MI se pare si mie corect ca protocolul nu presupune ceafa de porc si bere. Aici ai dreptate. Iti dau dreptate si in privinta aspectului. Toate compun imaginea civilizata si corecta a unui prim ministru al unei tari europene.
Dar: assa cum spune si Simona Catrina, sunt convinsa ca pentru o parte din produsele de ingrijire a semnat ca primarul si functionarii au cumparat ce n-a avut neam de neamul lor. Explicatie: barbatii in general nu folosesc mai mult de maxim 2 parfumuri si produse din aceeasi gama. Or, 4 tipuri de parfumuri, 5 de crema de fata si altele clar nu sunt folosite de un singur om. Asta ar fi o problema de luat in considerare, zic eu.
In ceea ce priveste Brunello, da, iti dau din nou dreptate. L-am descoperit cand o ruda prin alianta, care administreaza via din Montalcino, ne-a adus cateva sticle. E foarte bun din punctul meu de vedere, fara a fi, cum spui si tu, un vin de mare lux.
Deci, pe langa o normalitate pe care romanasii nespalati (deh, in comunism nu prea era apa calda si deodorantele de la shop putine), cred ca e si un piculet de coruptie tipic made in Romania.
Dana, da, cred si eu, ca si tine si Simona, ca unele lucruri erau trecute pe liste aiurea…
Articolul meu se referea la altceva: la efortul de distorsionare a adevarului pe care il fac mass media!
Sint revoltata pina in maduva oaselor cum, fata in fata cu deconturile de protocol, ni se aduc in studiouri bolnavi de cancer ramasi fara citostatice!!!
In locul unei analize istorice obiective a epocii pe care am trait-o inainte de 89, ni s-a servit o „condamnare” a comunismului – inca un demers pentru plata unor acoliti ai matelotului.
In locul unui investigatii jurnalistice, azi, ni se servesc gogosi a la Felix – intru indobitocirea si malignizarea galopanta a natiei!
My lady,
Ca o umila parere, mai bine la slumdog millioniare-le Dan Diaconescu decat la bugetul statului, o zice atat FMI-ul cat si bunul simt. Intrebarea fundamentala este cum de a rezistat un director neperformant sub atatea guverne si atatia prim ministrii …
Karma, neh?