„”Adevăratele înfrîngeri sînt renunțările la vis.”“

Nu lasati bucataria pe ultimul plan

de

De foarte multe ori alocarea unei anumite sume pentru amenajarea unei anumite zone a locuintei noastre tine de importanta subiectiva pe care o acordam acesteia. Intr-un astfel de clasament, bazat pe preferinte, pe primul loc s-ar afla – si asta detasat – livingul. La polul opus, spatiul caruia i se aloca cel mai mic buget ar fi bucataria. Ca dovada ca lucrurile stau in felul acesta, este suficient sa comparam numarul mare de cautari de genul ‘mobilier living’ cu cel, la fel de mare, de tipul ‘mobila de bucatarie preturi mici’, din punct de vedre al continutului lor. Daca, in primul caz, accentul cade pe caracteristici si pe aspect, in al doilea cel mai important lucru este un pret cat mai mic.

Bineinteles, bucataria este, de regula, o incapere mult mai mica si care are, mai degraba, un rol strict functional. Dar sa tratezi aceasta zona a locuintei ca pe una mai putin importanta, ca pe una secundara, este, in principiu, o greseala stilistica. Si aici nu ne referim la casele concepute intr-un plan deschis, in care livingul si bucataria sunt unite intr-un spatiu comun, pentru ca aici lucrurile ar fi deja evidente, ci la cele in care cele doua sunt complet separate, delimitate de restul incaperilor, atat functional cat si fizic.

Dincolo de aspectul neuniform, neunitar si dezorganizat pe care il va avea o astfel de locuinta, in ansamblul ei, o bucatarie in care s-au facut economii este o afacere putin rentabila, pe termen mediu sau lung. Si asta atat din punct de vedere material, cat si din cel al timpului pierdut, fie ca este vorba de timpul pierdut cu reamenajarea, sau cu ajustarea ori reparatiile necesare, periodic, din cauza calitatii indoielnice a alegerii initiale, fie de timpul pierdut fizic, in activitatile zilnice, din cauza lipsei de functionalitate.

Daca aceste argumente nu sunt destul de convingatoare, atunci ar mai trebui sa va ganditi si la faptul ca un mediu placut vizual si bine organizat din punct de vedre practic este unul in care imaginatia este stimulata, eficienta creste si inspiratia vine mult mai usor – rezultatul fiind niste preparate culinare mai gustoase si mai sanatoase.

 

 

Categorii:
Uncategorized

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Menu Title